Wij dragen sporen. Het is zomer. Op een plein, schuin over het grondplan van een verdwenen kathedraal, verschijnt een cirkel. Een absurdistisch verkeersplan? Een gymzaal zonder muren? Een sacrale corona-wachtrij? Een openbaar altaar?

Behalve als megalithische natuurinstallatie in Drenthe (zie ander nieuws) is BRONCODE (deze menigte maakte mij) van 1-5 augustus ook als voorstelling in de binnenstad van Leeuwarden te bekijken. Hier geen brandslangen maar de broncode geverfd op straat. Hier op de plekken van de voorouders geen zwerfkeien maar de krukjes wiens deksel verwijzen naar de 7 generaties die ook weer om ieder van onze voorouders heen staan. Onze kruising tussen kompas en tijdmachine is niet voor niets een echte fraktale broncode.

Zoom uit in de tijd en wandel rond in de menigte van 7 generaties voorouders, of kantel je perspektief en kijk 7 potentiele toekomstige generaties in de ogen. Ondertussen rukt vanaf de randen van het plein gedurende de week het Bosk op om uiteindelijk de plekken van de voorouders en het nageslacht over te nemen. Kunnen al die generaties samen met het woud ons bevrijden van ons kortetermijndenken, en ons leren goede voorouders te zijn voor de toekomstige generaties?

De ervaring wordt voorafgegaan door een geluidswandeling geleid door een vertegenwoordiger van de nieuwste generatie, die achteruit wandelend door de tijd de bezoeker inleidt in de wereld van de broncode; na afloop is er in het 'broncafé' ruimte om op de ervaring te reflekteren.

van 18:00 tot 20:00 vertrekt er ieder halfuur een groep van max. 14 personen vanaf het Bos bij theater de Harmonie (Ruiterskwartier, Leeuwarden). Duur tussen de 1 en 1,5 uur, dus laatste groep eindigt uiterlijk om 21:30. reserveren via: https://shop.eventix.io/5cc7daa9-fc86-11ec-9849-9e36bf7d673e/events?shop_code=xw2fccnw

meer info: https://arcadia.frl/agenda/141201/bosklab-broncode/